Tenis

Novak Đoković: Ovo mi se nije dogodilo u više od 20 godina karijere

Srbija se plasirala u polufinale Davis Cupa nakon što je u Malagi s 2:0 pobijedila Veliku Britaniju.

FOTO:  EPA-EFE/YOAN VALAT
FOTO: EPA-EFE/YOAN VALAT

Prvi bod Srbima donio je Miomir Kecmanović koji je sa 7:6, 7:6 pobijedio Jacka Drapera, a drugi Novak Đoković koji je lako savladao Camerona Norrieja sa 6:4, 6:4.

Puno više problema prvi teniser svijeta imao je s publikom, ali i organizatorima. Nakon meča je objasnio zašto.

“Još nisam uradio kompletnu doping-kontrolu, trebam dati krv. Imao sam kraću raspravu s ljudima iz antidopinške agencije. Nisam vjerovao da su donijeli takvu odluku, za 20 i više godina moje karijere mi se nikad nije dogodilo da sat i pol prije meča moram ići na doping-kontrolu. Ja imam svoju rutinu, ne treba mi ta distrakcija, da mi uzimaju urin i krv, da razmišljam mogu li u tom trenutku dati urin”, rekao je i dodao:

“Podržavam da se testiram ja ili bilo ko, sto puta, nije problem, ali ne pred meč. Kad završim, dođite, testirajte, nisam vidio nikakav razlog ni logiku. Sad ću vaditi krv, ali nadam se da će promijeniti takve odluke. Sramotno je to što su uradili. Interesantno je i da je WADA privatna kompanija, umjesto da imamo neku našu za tu profesiju. Ovo je nečuveno, oni ne razumiju što se ovdje događa, da je sport u pitanju, nego samo ‘Hajde, što ti je to, daš krv, piškiš…'”

Prihvati notifikacije