Fudbal

Nogometašice BiH večeras igraju protiv Švedske

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Stockholmu odigrati uzvratni susret baraža za UEFA A Ligu nacija sa Švedskom.

FOTO: NSBIH
FOTO: NSBIH

Šveđanke su u prvom susretu u Zenici slavile sa 0:5 te su praktično već osigurale učešće u A Ligi nacija. Uprkos tome, selektorica bh. tima Samira Hurem očekuje da njene igračice pruže maksimum te pokažu želju i zalaganje.

Pročitajte još

“Nama je dvomeč sa Švedskom došao kao nagrada za odlične izvedbe jesenas u Ligi nacija. Ovo je mlad tim koji kroz susrete sa timovima iz vrha svjetskog fudbala može samo da napreduje. U Zenici smo bili borbeni, uložili smo mnogo truda i zbog toga nam je sigurno žao što je rezultat bio previsok. Međutim, mi smo na svom putu, trudimo se da konstantno napredujemo i iz ovih utakmica možemo imati samo benefite. S tim u vezi, očekujem da i sutra pokažemo želju i zalaganje. Ove igračice će sigurno pružiti svoj maksimum na terenu”, izjavila je Hurem.

Slično razmišlja i reprezentativka Marija Aleksić. Naša ekipa je jedna od mlađih na ovim prostorima tako da nam igranje sa trećom reprezentacijom svijeta u Švedskoj sigurno predstavlja jednu od najznačajnijih utakmica karijere. Možemo mnogo toga da naučimo od njih, a sam pristup prema ženskom nogometu u Švedskoj pokazuje i činjenica da su sve karte za meč rasprodate. Imali smo mnogi dobrih situacija na prethodnoj utakmici i planiramo njih da ponovimo, a ono što je bilo loše da popravimo. Dat ćemo sve od sebe da što bolje odigramo meč, to je ono što sigurno mogu da obećam – ističe Aleksić.

Utakmica je na programu u 18.30 sati na Stockholm Areni.