Magazin

NINA USTALA IZ GROBA Komšije je živu zakopale, ona preživila pakao i onda otišla kući

Ukrajinka Nina Rudčenko (59) preživjela je pravi užas kada su je u Poltavi napale pijane komšije, inače dva brata.

FOTO: YOUTUBE/СВІДОК НТН
FOTO: YOUTUBE/СВІДОК НТН

Stravičan slučaj dogodio se 2020. godine, koji je pravi kandidat za rubriku “Verovali ili ne”.

Muškarci starosti 27 i 30 godina upali su kuću Nine Rudčenko, tukli je bejzbol palicom i mučili dok se nije onesvijestila. Potom su je odvukli do groblja, polili je vodom po licu da je probude, natjerali da iskopa raku i rekli joj da legne unutra.

Tada su krenuli da je zatrpavaju zemljom, a ona je šakama pokušavala da zadrži mali džep vazduha.

“Smijali su se i pričali kako će mi pobiti porodicu. Kada su završili upitali su se da li sam mrtva i otišli”, ispričala je Nina.

Spasla, kako kaže, jer je grob bio izuzetno plitak pa je uspjela da izađe i dopuzi do kuće gdje je odmah izgubila svijest.

Sljedećeg jutra na podu ju je našla sestra Ljudmila Gura.

“Krv i modrice su joj bili preko cijelog lica. Bilo je crno i otečeno, jedva sam je prepoznala”, prisjeća se Ljudmila. Žrtva je odmah prebačena u bolnicu, a prema nalazima hirurga Oleksandra Klimčuka, imala je potres mozga, prelome vilice i nosa, dok joj je cijelo tijelo bilo u modricama.

Osumnjičeni za pokušaj ubistva su uhapšeni i pokrenuta je istraga. Na saslušanju su pričali kako su bili pod dejstvom alkohola.

Navodno, sve je počelo zbog psa. Komšije tvrde da im je Nina uzela psa, ali negiraju da su je mučili, u šta ostali mještani tog kraja ne vjeruju.

Prihvati notifikacije