Fudbal

NEZAPAMĆEN INCIDENT U MADRIDU: Pogledajte kako izgleda kada se potuku policija i reprezentativci Perua (VIDEO)

Nevjerovatan incident dogodio se u ponedjeljak navečer ispred madridskog hotela u kojem je smještena peruanska nogometna reprezentacija.

FOTO: SCREENSHOT/TWITTER/
FONSI LOAIZA
FOTO: SCREENSHOT/TWITTER/ FONSI LOAIZA

Peruanci u utorak na Atleticovom stadionu igraju prijateljsku utakmicu protiv Maroka, a večer ranije je ispred hotela došlo do sukoba s policijom. No, da ne bi bilo zabune, u okršaju nisu učestvovali samo navijači, već i igrači peruanske nacionalne ekipe.

Do problema je došlo kad su se stotine navijača okupile pred vratima hotela u želji da pozdrave svoje miljenike.

Prema izjavama svjedoka, na koje se poziva španski dnevnik Marca, jedan je policajac gurnuo peruanskog reprezentativca Yoshimara Yotúna, zamijenivši ga s navijačem, na što mu je nogometaš odgovorio istom mjerom. To je ipak rezultiralo ozbiljnim sukobom između nogometaša i pripadnika policijskih snaga, prenijele su Sportske novosti.

Novinska agencija EFE objavila je da golman peruanske ekipe Pedro Gallese završio u policijskoj postaji u Madridu, a potvrdilo je to kasnije i peruansko Ministarstvo vanjskih poslova.

“Generalni konzulat Perua u Madridu potvrdio nam je da je nogometaš Pedro Gallese pušten iz policijske postaje u kojoj je davao iskaz. Protiv njega nije podignuta optužnica”, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Peruanski mediji demantovali su da su među privedenima bili i Álex Valera, Yoshimar Yotún i José Carvallo.