Fudbal

Navijačima Sarajeva će biti vraćen novac od ulaznica za derbi sa Željezničarom

FK Željezničar je u nedjelju na Grbavici savladao gradskog rivala FK Sarajevo rezultatom 3:0.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Zbog incidenta između nekoliko navijača Sarajeva i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u naselju Grbavica ranije toga dana, MUP je zabranio dolazak gostujućim navijačima na “Grbavicu”.

Ova odluka izazvala je revolt kod većine navijača Sarajeva, kao i u samom Fudbalskom klubu Sarajevo, jer smatraju da je MUP morao bolje uraditi svoj posao, osigurati sve učesnike derbija i dozvoliti dolazak 1.500 gostujućih navijača, koliko je bilo i dozvoljeno, te da nekoliko pojedinaca ne može biti opravdanje za takvu odluku.

Međutim, iz MUP-a nisu htjeli ni da čuju za promjenu svoje odluke, pa su fudbaleri Sarajeva ostali uskraćeni za podršku svojih navijača na “Grbavici”, te su u konačnici pretrpjeli težak poraz.

Danas je saopšteno iz Udruženja navijača Fudbalskog kluba Sarajevo “Horde zla” da će novac za kupljene ulaznice biti vraćen. Oni su putem društvenih mreža obavijestili sve one koji su kupili ulaznice da će se povrat novca od istih vršiti u prostorijama Udruženja u Privrednom gradu Skenderija, i to u četvrtak (7.3.) i petak (8.3.) od 15:00 do 20:00.