Ostalo

TRI PUTA SLAO FRANCUZA NA POD Nakon odbrane WBA titule Iron Puki za Bosnainfo: Ovo je bilo za moju Bosnu i Hercegovinu

Najbolji bh. bokser Edin Puhalo odbranio je titulu prvaka Evrope u elitnoj WBA diviziji, i to na kakav način.

FOTO: IRON PUKI PR
FOTO: IRON PUKI PR

U dvorani u njemačkom Baden-Württembergu popularni Iron Puki zadao je trostruki nokaut izazivaču Francuzu Sirilu Makiadiju u 3. rundi, nakon čega više nije bilo povratka za ovog borca.

Makiadi je do okršaja s Puhalom imao omjer od 14 pobjeda, tri poraza i dva neriješena meča, ali nakon sinoćnjeg okršaja naš prvak omjer od 23 pobjede i samo jedno poraza.

FOTO: IRON PUKI PR
FOTO: IRON PUKI PR

Nedugo nakon borbe Puhalo nam se u odličnom raspoloženju javio kasno sinoć iz svlačionice i nije krio zadovoljstvo pobjedom koja mu omogućava da bude izazivač za napad na svjetsku titulu.

Mnoge je iznenadila (ne)očekivana brza pobjeda Puhala koji je dokazao da je u ovom dvoboju bio odlično pripremljen.

– Da budem iskren ovo mi je jedan od najspremnijih mečeva u karijeri. Hvala dragom Bogu da je tako. Sve se poklopilo, i moja fizička prednost i to da sam mu uputio nekoliko ključnih udaraca. I u prvoj i drugoj rundu ja sam osjetio da on napravi tu neku bolnu facu, rekao nam je Puhalo.

Pročitajte još

Ne krije da mu je ovo jedna od najdražih pobjeda.

– Definitivno! Francuz je odličan borac. Najranigariniji je moj protivnik do sad. Sada čekam novi ranking, nadam se historijskom pomaku. Očekujem da budem među 4-5 najrangiranijih boraca s Balkana. Puno mi to znači. I trebao bih napredovati nakon ove odbrane titule. Ovu pobjedu posvećujem cijeloj BiH, ovo nije samo moja pobjeda nego i trijumf Bosne nad Francuskom, zaključio je Puki.

Prihvati notifikacije