Jet set

Najtraženiji stilist u Hollywoodu iznenada otišao u penziju

Holivudski modni stilist Law Roach najpoznatiji po svom radu sa Zendayom, Celine Dion, Tomom Hollandom i Arianom Grande odlazi u penziju.

FOTO: EPA-EFE/VICKIE FLORES
FOTO: EPA-EFE/VICKIE FLORES

U objavi na svom Instagram profilu putem koje je otkrio svima da odustaje od svoje karijere, 44-godišnji stilist istakao je kako su za to krivi “politika, laži i krivi narativi”.

– Hvala svima koji su podržavali mene i moju karijeru tokom godina. Svakoj osobi koja mi je vjerovala, jako sam zahvalan na svima vama. Da je ovo posao samo oko odjeće, radio bih to do kraja života, ali nažalost nije! Politika, laži i lažni narativi konačno su došli do mene! Pobijedili ste…odlazim, objavio je stilist.

Međutim, nekolicina korisnika TikToka vjeruje da je riječ o jednom nezgodnom incidentu – kada je Roachu uskraćeno mjesto u prvom redu najnovije Louis Vuitton revije uprkos tome što je jedan od najtraženijih stilista u Hollywoodu.

Svjetska zvijezda Zendaya poznata je kao modna ikona, a za to je najviše zaslužan Roach, koji je radio s glumicom više od deset godina. On ne bira samo odjeću koju će kombinirati za svoje zvijezde. Prema Vogueu, Roach „stvara cijelu viziju i priču“ za svoje klijente.

– Živim u svijetu mašte u kojem su žene moji superheroji. Mislim da je ono što me možda odvaja od ostalih stilista – to što stvarno naporno radim da pronađem tko je ta osoba. Ne želim to nikada promijeniti. Samo želim pomoći da se to uzdigne, da budu najbolja verzija sebe, objasnio je za Vogue ističući da vjeruje da ga zbog toga traže najveće zvijezde u Hollywoodu, piše Azra.ba.

– Nije način na koji ja činim da moji klijenti izgledaju, već kako ja činim da se osjećaju, zaključio je.

Prihvati notifikacije