Fudbal

Najbolji mladi fudbaler prekinuo karijeru u 17. godini

Nevjerovatna priča dolazi iz Afrike, konkretno iz Somalije. Najbolji mladi fudbaler ove zemlje Abdihafid Mohamed Abdi (17) odlučio je da okonča karijeru i da se oženi.

FOTO: X/ @KOCOVICH/ SCREENSHOT
FOTO: X/ @KOCOVICH/ SCREENSHOT

Talentovani igrač je tako sa samo 17 godina okačio kopačke o klin. A medijima u ovoj zemlji objasnio je razloge zbog kojih je to učinio.

“U fudbalu sam napravio dosta toga. Nisam prva mlada osoba koja napušta fudbal, radim to iz ličnih razloga. Teško je mladom igraču da nastavi kad izgubi volju. Mnogo je faktora koji su uticali na ovu odluku. Prije svega, trenutno stanje u našoj naciji. Imao sam brojne sukobe sa trenerom i uvijek sam ja ispaštao. Nikad nisam imao podršku“, kazao je Abdi.

U Somaliji fudbal nije na visokom nivou, ali se ovom momku predviđala dobra karijera, čak i inostrani angažman. Nastupao je za klub po imenu Elman, najbolja karakteristika njegove igre bila je sjajna tehnika.

Abdi je procijenio da nema perspektive u somalskom fudbalu, te da je za njega najbolje da zasnuje porodicu i da se oženi, prenos Sport Klub.