Tenis

Nadal otkrio zašto nije htio da preda meč, iako nije mogao da se kreće na terenu

Španski teniser Rafael Nadal otkrio je na konferenciji za medije zašto nije htIo da preda meč protiv Mackenziea McDonalda poslije drugog seta, jer je evidentno bilo da ima problema sa povredom!

FOTO: EPA-EFE/LUKAS COCH
FOTO: EPA-EFE/LUKAS COCH

Nadal je u tri seta poražen od Amerikanca, a pred kraj drugog je tražio medicinski time-out poslije kog jednostavno nije bio isti igrač.

“Pokušao sam da igram i da rizikujem povredu, nisam mogao da udarim bekhend, da trčim za loptom, samo sam htio da završim meč. Nisam htio da se povučem jer sam šampion ovde, nisam htio tako da napustim teren, ali sam izgubio, čestitao sam rivalu, ali to je sport. Filozofija sporta je nešto što želim da pratim, ne znam sta se desava i kolika je šteta”, rekao je Nadal i dodao:

“Jednostavna stvar, volim ono što radim. Znam da ovo nije zauvijek, volim da se osjetim takmičarski, borim se više od pola života i to je to. Komplikovano je to razumijeti, volite da radite jednu stvar i na kraju žrtve uvijek imaju smisla. Ipak, na kraju ne uživate u žrtvama nego u stvarima zbog kojih to radite. Frustrirajuće je da je veliki dio moje karijere oporavak od povrede, to sam prihvatio, naučio da se nosim sa tim, posljednjih sedam mjeseci su bili teški. Teško je… prošlo je sedam mjeseci da nisam igrao gotovo ništa, ali je bilo super teško da opet budem spreman za borbu. Vidjećemo kakva je povreda i kako ću moći da se oporavim.

Nastavio je Nadal da priča o teškoj situaciji u kojoj se našao.

“Sutra je novi dan poslije teškog dana, to morate da prihvatite, na kraju ne mogu da se žalim na svoj život. Sve povrede i teški momenti, ne mogu da kažem da sam uništen mentalno jer sam došao do kraja, ali je teško. Bile su tri pozitivne nedelje po pitanju treninga, plašim se da će me odvojiti dugo od terena. Vidjećemo koliko će mi vremena trebati da se vratim na dobrom nivou, mislim da sam spreman da to radim ponovo, ali to nije lako. Nisam razumio šta bi trebalo da radim da nađem situaciju, ako u sportu i u životu nema mnogo smisla. Ispao sam u drugoj rundi, on je u trećoj rundi i život se nastavlja. Vidjećemo kako će se nastaviti situacija.

Prihvati notifikacije