Sarajevo

Na poziv gradonačelnice Karić, Vuksanović Stanković dolazi u Sarajevo

Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković će na poziv gradonačelnice Benjamine Karić boraviti u ponedjeljak 13. marta u Sarajevu.

FOTO: AGENCIJA MINA
FOTO: AGENCIJA MINA

Kako je saopšteno iz SDP-a, tom prilikom će se sastati i sa članom Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem.

“Tradicionalni dobri odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a posebno građana dvije države nebrojeno puta su dokazani. Poslanica Vuksanović Stanković je rado viđena u BiH, posebno zbog njenog iskrenog zalaganja za mir i suživot, razvoj građanskog društva i evropsku i evroatlanstku perspektivu te zemlje”, navodi se u saopštenju.

Posebnu pažnju posvetila je, podsjećaju iz SDP-a, suočavanju sa istinom i borbom protiv nasljeđa ideologija koje su dovele do krvavog rata u toj zemlji, koji je odnio preko 100.000 života, tako da je na poziv “Majki Srebrenice” nekoliko puta učestvovala u komemoraciji žrvama genocida koja se održava svakog 11.jula u Memorijalnom centru u Potočarima.

“Zbog ovih posjeta, ali i jasnih poruka otpora politikama mržnje i netrpeljivosti, poslanica Vuksanović Stanković je bila na meti ozbiljnih prijetnji od strane negatora i promotera genocida”, ističe se.

Svaka posjeta susjednim zemljama j, ocjenjuju u SDP-u, prilika da se pošalje poruka o značaju očuvanja dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa u regionu kao “temeljnoj osnovi očuvanju mira i stabilnosti i da se i riječima i djelima dokaže značaj dobrosusjedskih odnosa”.

Prihvati notifikacije