Košarka

Musa: Dončić mi je preporučio dosta toga u Madridu, ali ne bih o tome…

Džanan Musa, košarkaš Bosne i Hercegovine te od ovog ljeta Real Madrida, rekao je kako je sport jedini izvor sreće za bosanskohercegovački narod.

FOTO: EPA
FOTO: EPA

-Samo sport, sada i nogomet, koji se uzdigao zbog Lige nacija. U Bosni je sport skoro jedina stvar. Sportaši su na visokoj razini, ali nema podrške. Nadam se da će se to promijeniti, rekao je 23-godišnji Musa za španjolski ES radio.

-Prije svega želim biti uzor i raditi stvari na pravi način, biti dobar dečko i pokazati da čak i ljudi iz Bosne, iz malog grada, mogu postići velike stvari u životu. Prije svega želim biti primjer koji će se pratiti jer sam dobra osoba, a tek onda zbog košarke, dodao je.

BiH je na nedavnom Eurobasketu ispala u skupini, ali uspjela je pobijediti Sloveniju, koju predvodi Luka Dončić.

Podsjetimo, Dončić je ranije u karijeri igrao za Real Madrid, u kojem je sad Musa.

-On mi je kao brat. Mi smo vrlo dobri prijatelji, često se čujemo. Prije utakmice pričali smo o Realu. Ne samo o igri već mi je i preporučio restorane u Madridu i druge stvari koje ondje treba raditi, ali o kojima ne bih govorio, našalio se Musa.

Prijateljstvo s Dončićem, kaže Musa, počelo je davno.

-On je jedan od najboljih na svijetu, želim mu sve najbolje u budućnosti”, istakao je Musa pa govorio o sebi u madridskom klubu:

-Puno sam zreliji, mislim samo na uspjeh momčadi, na pobjedu Reala. Svi znaju kakav sam tip igrača. Da nije tako, ne bih bio u Realu.

Govorio je i o odlasku u NBA.

-To jako želim. Bio sam ondje tri sezone, ali trenutno imam ugovor s Realom i na njega sam fokusiran. Nikad ne znate što će se dogoditi u budućnosti, ali sada sam tu. Vidjet ćemo kada prođe neko vrijeme, zaključio je Musa.

Prihvati notifikacije