Fudbal

Mourinho smislio novu taktiku: Moji igrači se trebaju ponašati kao klaunovi koji se bacaju u bazen

Roma je u prošloj utakmici na svom terenu izgubila od Atalante 1:0 u jednom od dva derbija osmog kola Serie A. Drugi od 20:45 igraju Milan i Napoli.

FOTO: EPA
FOTO: EPA

Atalanta je do trijumfa za prvo mjesto tablice došla golom Giacoma Scalvinija u 35. minuti. Ipak, nakon meča najviše se priča o Joseu Mourinhu.

On je u 57. minuti pobjesnio na suca Danielea Chiffija, kada je vidio da start nad Zaniolom u kaznenom prostoru gostiju nije kaznio penalom za Romu.

Mourinho je izvan sebe, vitlajući rukama i urlajući psovke, utrčao u teren i krenuo prema sucu. Vikao mu je na portugalskom “Jei se! Kurino! Kur*vin sine!”, na što mu je sudac dao crveni karton. Mourinho je i nakon isključenja dobacivao uvrede Chiffiju. Bio je ciničan nakon utakmice.

“Bio je čisti penal. Pitao sam kasnije suca zašto ga je dosudio i da mi kaže je li to bilo jer Zaniolo nije pao na pod. Zato ću morati promijeniti svoje savjete igračima. Moram im reći da ne ostanu na nogama, da ne idu na loptu, nego da se ponašaju kao klaunovi koji se bacaju u bazen jer je očito da će tako dobiti penale u ovoj ligi”, rekao je Mourinho nakon utakmice.

Prihvati notifikacije