Sport

Mladi bh. bokseri osvojili 32 medalje na turniru 'Trofej Grada Sarajeva'

Međunarodni turnir u olimpijskom boksu za juniore i mlade "Trofej Grada Sarajeva" održan je od 18. do 20. novembra u Olimpijskoj dvorani ''Ramiz Salčin'' u Sarajevu, povodom Međunarodnog dana djece.

FOTO: BOKSERSKI SAVEZ KS
FOTO: BOKSERSKI SAVEZ KS

Takmičari iz BiH osvojili su 11 zlatnih, 11 srebrenih, te deset bronzanih medalja, saopćeno je iz Bokserskog saveza Kantona Sarajevo.

Turnir je organizovao Bokserski savez Kantona Sarajevo u saradnji sa Bokserskim klubom ”Sarajevo”, a organizovan je u skladu sa pravilima Evropske bokserske asocijacije (EUBC).

Na turniru je učestvovalo oko 100 takmičara iz, Grčke, Slovenije, Švedske, Mađarske, Rumunije, Turske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Njemačke, Turske i BiH, među kojima su bili i mnogi nacionalni prvaci svojih zemalja.

Sva tri dana turnira su se mogli vidjeti odlični mečevi i uživati u vrhunskom boksu. Turnir je od neprocjenjive vijednosti za takmičare BiH, koji su po prvi puta u kategorijama juniora i mladih imali priliku u Sarajevu se takmičiti sa internacionalnim talentovanim takmičarima svjetskog kalibra.

Za najboljeg boksera turira proglašen je Krisztian Nileborg, koji je inače i aktuelni evropski juniorski prvak i najbolji bokser Evropskog prvenstva u olimpijskom boksu održanog 2022. godine u Italiji.

– Bilo je zadovoljstvo boksati na ovom turniru. Veoma smo zahvalni organizatoru za srdačan doček i odličnu organizaciju turnira. Nadam se da se vidimo ponovo iduće godine -izjavio je Nileborg. 

Za najboljeg juniorskog boksera i bokserku turnira proglašeni su Benjamin Nileborg (Mađarska) i Isabelle Josefsson (Švedska). Za najboljeg mladog boksera i bokserku turnira proglašeni su Tomislav Đinović (Crrna Gora) i Seropian Lucin (Švedska).

Prihvati notifikacije