Region

Misterija potresa Crnu Goru i Balkan: Koga je ubica zvao telefonom prije nego što je ubijen

Još nisu jasne sve stvari nakon masakra na Cetinju

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

Masovni ubica Vuk Borilović u svojem je krvavom pohodu obavio tri telefonska poziva, priopćila je crnogorska Uprava policije. Javnost je doznala da je Borilović nakon ubistva Nataše Martinović i njezina dva sina hladnokrvno nazvao njezina supruga Miloša rekavši mu da je ubio i njegovu i svoju porodicu. No, ostala dva poziva ostaju neriješena, od kojih je jedan posebna misterija, piše srpski Blic.

Uprava policije (UP) oglasilo se opširnim priopćenjem u kojem rekonstruira kretanje i ponašanje masovnog ubice, u kojem između ostalog navodi kako je tijekom monstruoznog čina obavio čak tri telefonska razgovora, i to u različitim vremenskim intervalima.

U 15:30 zove Miloša Martinovića: ‘Ubio sam i svoju i tvoju porodicu’

“Ubio sam tvoju i svoju porodicu”, monstruozne su riječi koje je Vuk Borilović navodno uputio Milošu Martinoviću nakon što mu je ubio najmilije.

“Na temelju do sada provedenih radnji, kao i iskaza, odnosno prikupljenih obavijesti, proizlazi da je oko 15.30 V.B. (34) obavio telefonski razgovor s još jednom osobom, čiji identitet još nećemo otkriti, a u kojem je, između ostalog, objavio da je u svojoj kući ubio obitelj koja je živjela s njim, odnosno dvoje maloljetne djece”, stoji u priopćenju crnogorske policije.

Prema neslužbenim informacijama koje su procurile u medije, vrijeme i opis ovog poziva poklapaju se s pozivom koji je ubojica uputio Milošu Martinoviću, no rečenica koju je izgovorio i dalje ostavlja cijeli slučaj kao misterij. Naime, do tog trenutka Borilović nije bio u kontaktu ni sa kim od članova svoje porodice, bliže ili dalje, a od svih žrtava bio je jedino u rodbinskoj vezi sa stricem Goranom Đurišićem kojeg je ubio.

U 15:50 zove poznanika: ‘Neću preživjeti’

U medijima je također objavljeno da je jedan od tri poziva bio upućen poznaniku kojemu je rekao da je teško ranjen i da najvjerojatnije neće preživjeti. Naime, kako je izvijestila crnogorska policija, na ubojicu je ispaljeno 20 metaka, a jedan je policajac ranjen u glavu.

“Do sada provedene mjere i radnje ukazuju na to da je jedan od ispaljenih metaka policijskih službenika pogodio V.B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmjenične upotrebe vatrenog oružja policijskih službenika i V.B., u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V.B.”, navodi se u saopćenju.

U istom dokumentu navodi se da je ubojica potom uputio spomenuti poziv poznaniku čiji identitet nije otkriven i rekao mu da “neće preživjeti”.

“To potvrđuje i izjava svjedoka koji je oko 15.50, odnosno dvadesetak minuta nakon prethodnog telefonskog razgovora, pričao s V.B. koji je rekao da je teško ranjen i da misli da neće preživjeti”, potvrđuje policijsko saopćenju.

Poziv koji je potpuni misterij

Crnogorska Uprava policije izvijestila je da je Vuk Borilović obavio još jedan telefonski razgovor dok je bio u krvavom pohodu, navodno prije nego što je nazvao Miloša Martinovića, ne navodeći točan sat.

No, taj treći poziv i dalje je potpuna misterija jer policija nije precizirala njegov sadržaj, kao ni kome je upućen. Vlasti, navodno, iz sigurnosnih razloga ne žele objaviti s kim je Borilović razgovarao tokom svog krvavog pira.

“Razgovoru s Milošem Martinovićem prethodio je još jedan razgovor čiji sadržaj i identitet za sada ne otkrivamo iz sigurnosnih razloga”, piše u saopćenju policije, prenosi Net.hr.

Prihvati notifikacije