Fudbal

Misimović se oglasio i potvrdio dolazak velikog pojačanja: NAŠ JE!

Fudbaleri Kolna jučer su ubilježili jednu od najuvjerljivijih pobjeda u svojoj historiji. Sa čak 7-1 savladali su Werder Bremen, a jedan od strijelaca bio je i potencijalni bh. reprezentativac Denis Huseinbašić.

FOTO: NFSBIH/INSTAGRAM @DENIS_HUSEINBASIC
FOTO: NFSBIH/INSTAGRAM @DENIS_HUSEINBASIC

Huseinbašić je dobio povjerenje trenera Kolna Baumgarta, a već u prvom poluvremenu ga opravdao i postigao pogodak. I osim pogotka, koji inače nije primarni cilj Denisa Huseinbašića, jer je vezni fudbaler, odigrao je fantastičnu utakmicu i razigravao akcije domaće ekipe, koja je izgledala odlično na terenu.

Denis je u posljednja tri susreta postigao čak pet golova. Pogađao je dva puta u prijateljskom susretu protiv HSV-a, a potom sedam dana kasnije također i pripremnom meču pogodio dva puta protiv Lommela.

Podsjetimo, Denis Huseinbašić je debitovao za U21 reprezentaciju Njemačke protiv Italije i odmah postigao pogodak. Posjeduje i bh. pasoš i još nije izgubljen za Bosnu i Hercegovinu. Čak se tvrdi da je Misimoviću obećao kako će igrati za domovinu svog oca.

Sinoć je Denis postavio objavu na Instagram profilu, a bivši reprezentativac BiH i direktor NS BiH Zvjezdan Misimović komentarisao je objavu ostavivši ikonice zastave Bosne i Hercegovine. Uslijedila je lavina komentara bh. navijača.

FOTO:
FOTO:
Prihvati notifikacije