Fudbal

Misimović otkrio najnovije vijesti o Tahiroviću i Huseinbašiću

Direktor fudbalske reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović (40) nedavno je, zajedno sa selektorom Farukom Hadžibegićem, krenuo u obilazak reprezentativaca.

FOTO: NFSBIH
FOTO: NFSBIH

Ovaj dvojac već je obavio sastanke s Miralemom Pjanićem, Edinom Džekom, Radetom Krunićem i Seadom Kolašincem.

“Jeste. Sa svim reprezentativcima smo u kontaktu i obići ćemo koliko je moguće u ovako kratkom periodu, pošto nema više mnogo vremena. Normalno, na početku smo bili kod ovih malo starijih i iskusnijih igrača, ali su svi jednako bitni, od prvog do dvadeset petog. Jednostavno smo tako isplanirani, rekao je Misimović za Dnevni avaz.

Misimović i Hadžibegić će narednog mjeseca prisustvovati utakmici Evropske lige između Salzburga i Rome, što će biti povod za susret s potencijalnim Zmajem i veznjakom rimskog kluba Benjaminom Tahirovićem.

Prije toga, boravit će u posjeti veznom igraču Kolna Denisu Huseinbašiću.

“U dobrim smo razgovorima i s jednim i s drugim. Ići ćemo sad na te finalne razgovore, pošto krajem marta kreću kvalifikacije. Nadam se dobrom ishodu i da će odlučiti igrati za BiH. Imaju talent, što su pokazali u mladim godinama. Moraju sigurno još napredovati, ali bilo bi fino igraju za BiH, jer su velika budućnost, istakao je Misimović.

Denis Huseinbašić i Benjamin Tahirović nisu jedini koji bi mogli biti osvježenje za Zmajeve. Tu je još zanimljivih imena poput Saida Hamulića (Toulouse) i Semira Telalovića (Borussia Mönchengladbach).

“Normalno, svi su interesantni. Ali, nemoguće je početi kvalifikacije s deset novih igrača. To bi bio harakiri i ne bi bilo dobro. Sigurno treba obratiti pažnju na svakoga i gledati da sve to posložimo fino. Razmišljamo u svakom pravcu, istakao je Misimović.

Jedna od stanica za Misimovića i Hadžibegića bio je Portugal, gdje su gledali Island, prvog protivnika Zmajeva u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Gledali smo Island u tom prijateljskom duelu protiv Švedske. Tu su bila samo dva-tri igrača iz prošlih utakmica. Ali isto tako su se mogle vidjeti neke stvari od trenera. Jako je bitan taj početak kvalifikacija. Bit ćemo spremni za start i očekujem tu sto posto od svih nas, dodao je Misimović.

Za selektora Hadžibegića za sada ima samo riječi hvale.

“Da li smo dobili to što smo tražili, vidjet ćemo tek kad krenu kvalifikacije. Mogu reći da je selektor jako veliki profesionalac i veliki radnik, kao što je i na terenu bio i ima veliko iskustvo. Stvarno je fino s njim sarađivati i obilaziti te igrače, jasan je Misimović.

Prihvati notifikacije