Sarajevo

Ministar Šteta: Trolejbus se vraća u Vogošću nakon 30 godina

Rekonstrukcija trolejbuske kontaktne mreže je jedan od kapitalnih projekata Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, a sutra se za ovaj projekt raspisuje javni poziv za dostavljanje ponuda. 

FOTO: VLADA KS
FOTO: VLADA KS

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta iskazao je zadovoljstvo zbog raspisivanja javnog poziva, koji je jedan od prvih koraka ka realizaciji proširenja trolejbuske mreže, nakon višedecenijskog čekanja. 

– Prije rata Vogošća je bila spojena sa centrom Sarajeva trolejbuskom mrežom. Naša odluka je bila da uradimo sve što je u našoj moći da ponovo omogućimo povezanost, ne razmišljajući o razlozima, zašto to nije urađeno svih ovih godina. Naši ciljevi su usmjereni ka interesima građana i upravo zbog toga imamo veliki broj završenih i pokrenutih projekata koji će promijeniti standard života i ostaviti trajne vrijednosti svima nama. Jedan od njih je i ovaj, zbog kojeg sam izuzetno zadovoljan što se trolejbus vraća u Vogošću nakon 30 godina – kazao je ministar Šteta.

Javni poziv za dostavljanje ponuda će se odvijati u skladu sa uputstvima Evropske investicijske banke. 

– Proširenjem trolejbuske kontaktne mreže do Vogošće i isporukom novih trolejbusa, dobit ćemo potpuno novu sliku Sarajeva, kvalitetniju i sigurniju uslugu za naše građane i potpuno drugačiji javni prijevoz – dodao je Šteta. 

Za rekonstrukciju trolejbuske kontaktne mreže u dužini od 8,6 kilometara sredstva su obezbijeđena putem zajma kod Evropske investicionejske banke, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Prihvati notifikacije