Fudbal

Milošević otkrio zbog čega Džeko i Pjanić neće igrati u narednim mečevima

Ove dvije utakmice su sve što imamo i na njima moramo vidjeti šta imamo da bi što bolje dočekali taj mart

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

U razgovoru za MeridianSportBH selektor Bosne i Hercegovine Savo Milošević otkrio je, između ostalog, i zbog čega će Edin Džeko i Miralem Pjanić propustiti predstojeće utakmice.

“Edin me zamolio da odmori ovaj put s obzirom na kalendar koji ima u klubu, igranje u Evropi i domaću ligu s obzirom na njegove godine. Rekao sam već ranije da nema prijateljskih utakmica kada je u pitanju reprezentacija i trudit ćemo se i da na ovim utakmicama izgledamo dobro i da ostvarimo rezultat, ali one jesu pripremne za ovo što slijedi u martu”, kazao je Milošević za MeridianSportBH za koji je govorio i o drugim temama.

“Tako da nešto pripremamo i provjeravamo Edina Džeku nema potrebe. Isto tako i Miralema koji ima povredu i on zbog toga neće biti prisutan, ali to je šansa da probamo i druge igrače i damo im priliku. Ove dvije utakmice su sve što imamo i na njima moramo vidjeti šta imamo da bi što bolje dočekali taj mart. Što se tiče Miralema i Edina naravno da računamo na njih i na kraju krajeva znamo šta i koliko mogu i ne moramo njih provjeravati”.

Savo se dotakao i svog trenutnog angažmana.

“Predstavljati jednu državu i narod nosi puno veću težinu. Velika čast i privilegija je biti selektor jedne države, a s druge strane i velika obaveza prema publici, savezu, medijima i svima onima kojima je reprezentacija u srcu. Velika doza odgovornosti i pritiska, ali na sve to morate biti spremni ako ste profesionalni u sportu. Tako da meni jeste čast i privilegija biti selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine i nadam se da ćemo se do marta spremiti najbolje”, rekao je Milošević.

Prihvati notifikacije