Fudbal

Milošević: Nisu ovo prijateljske utakmice, ključ je da damo maksimum

Novinarima se obratio Haris Tabaković, napadač Herthe koji je prvi put među Zmajevima.

Savo Milošević
FOTO: SAVO MILOŠEVIĆ/FSBIH

Fudbalska reprezentacija BiH izgubila je šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Euro te će selektoru Savi Miloševiću ovi mečevi poslužiti kao priprema za odlučujuće mečeve baraža u martu sljedeće godine.

“Ja sam na kraju prošlog okupljanja rekao da ekipa treba svježe krvi i nekih promjena. Pored Tabakovića imamo još četiri nova igrača, ne može se ni radikalno mijenjati mnogo igrača. Ni ovo nije malo. Za ove dvije utakmice ćemo imati dosta drugačiji tim na teren”, kazao je selektor Savo Milošević, pa nastavio

Očekujem da momci shvate da nemamo puno vremena, ove utakmice nisu prijateljske. Mi da bi znali šta treba da radimo u martu moramo vidjeti na terenu. Ključ je da u ove dvije utakmice damo maksimum – dodao je Milošević. Poslije ove dvije utakmice ćemo imati jasniju sliku za baraž. Danas odlučuju detalji, mi 3-4 detalja moramo popraviti detalja do marta. Najbitnije je da mi budemo spremni”, poručio je Milošević.

Prvi put među Zmajevima je Haris Tabaković, napadač Herthe.

“Ne osjećam pritisak. Sretan sam i ponosan jer sam tu. U glavi mi je prvi trening, doći će i utakmica da dam svoj maksimum. Radio sam za trenutak da budem ovdje. Jedva čekam da krenemo sa treninzima. Znam se nositi sa pritiskom, uvijek ću dati maksium”, kazao je Tabaković.

Reprezentacija BiH danas će obaviti i prvi trening u 18 sati u Trening-kampu FK Sarajevo u Butmiru, a drugi u utorak, dok je put za Luksemburg planiran na rasporedu u srijedu.

Utakmica Luksemburg BiH igra se u četvrtak od 20:45 sati, dok je posljednji meč u kvalifikacijama protiv Slovačke na rasporedu u nedjelju u Zenici.

Prihvati notifikacije