Region

Milanović: Pitanje nacionalne sigurnosti nije Ukrajina, nego Bosna

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravi na Korčuli gdje je sudionik svečane sjednice Gradskog vijeća. Nakon sjednice se obraća javnosti.

FOTO: 
GEORGI LICOVSKI/EPA
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA

Komentirajući današnja hapšenja, rekao je kako sistem nacionalne sigurnosti ugrožava stanje u BiH i jučerašnja izjava Bakira Izetbegovića koji “zvecka oružjem”, a ne ova hapšenja. Ovo što se valja u BiH, divlja se i prijeti i politički se ugorožava jedan narod”, rekao je Milanović.

“Pitanje nacionalne sigurnosti nije Ukrajina, nego Bosna”, rekao je Milanović. “Mi očito imamo bipolarnu politiku. Čas pružamo zaštitu, čas se skrivamo kao zečevi”, rekao je Milanović govoriviši o nacionalnoj sigurnosti.

“Prijeti se oružjem, a ne hoću se rukovati s Andrejom Plenkovićem. Što je to, vijest”, odgovorio je Milanović na opasku novinara da se rukovao s njim.

Komentirao je i izjavu visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta da ga je Milanović uvrijedio. “Čovjek je potkralj. Sad će meni, koji sam predsjednik zemlje koja je u Europskoj Uniji neki čovjek kojeg nisam nikada upoznao reći da sam ga uvijedio! Dobrodošli u svijet odraslih, gospodine Schmidt”, rekao je Milanović.

Prihvati notifikacije