Fudbal

Messi, Benzema i Ronaldo “na prevaru“ će igrati za isti klub u Ligi prvaka sljedeće sezone?

Bio bi to najzvučniji napadački triling u istoriji fudbala.

FOTO: EPA-EFE/DANIEL GONZALEZ; YOAN VALAT; RODRIGO ANTUNES; TOLGA AKMEN (MONTAŽA)
FOTO: EPA-EFE/DANIEL GONZALEZ; YOAN VALAT; RODRIGO ANTUNES; TOLGA AKMEN (MONTAŽA)

Zvuči kao film naučne fantastike, ali nije u potpunosti neizvodljivo. Leo Messi, Cristiano Ronaldo i Karim Benzema bi naredne sezone mogli da zaigraju u istom klubu i to zaobilaznim putem.

Oni bi prema nagađanjima britanskih medija mogli da budu napadački trojac Newcastlea sljedeće godine što je ono čega su se mnogi klubovi plašili. Oni bi dres popularnih “Svraka“ mogli da obuku tako što bi došli na pozajmicu a za sve je kriva vlasnička struktura engleskog tima.

Javni investicioni fond Saudijske Arabije drži 80 posto akcija Newcastle Uniteda i nedavno su postali vlasnici i Al Nassra, Al Ittihada i Al Hilala, gdje u svojim rukama imaju 75 posto akcija.

Cristiano Ronaldo je već neko vreme član Al Nassra, dok će Benzema biti novi igrač Al Ittihada. Pominjalo se prethodnih dana da bi Leo Messi mogao u Al Hilal, a u Engleskoj smatraju da ne postoji način da se spriječi njihov dolazak u Newcastle United ukoliko se odluče za takav potez.

Međutim, klubovi u Premier ligi su se još ranije pobunili da bi “Svrake“ ovako mogle da krše finansijski fair-play, pa je suvlasnik kluba Jamiei Ruben nedavno poručio da neće kršiti propise na ovaj način, prenosi N1.

Ostaje da se vidi da li ćemo naredne sezone biti svjedoci historije…