Fudbal

Zanimljiv prijedlog "Marce": Izmislite Nobelovu nagradu za fudbal i dodijelite je njemu

Toni Kroos (34) u donekle je sličnoj poziciji kao Luka Modrić. Genijalan je, jedinstven nogometaš i legenda Reala s kojim je osvojio sve.

FOTO: EPA-EFE/FILIP SINGER
FOTO: EPA-EFE/FILIP SINGER

Ali, na kraju je ugovora i u godinama koje, barem na papiru, nisu najbolje. Naravno, Kroos je četiri godine mlađi od Modrića i u klubu je dvije godine manje od njega. No, poput Modrića je na prekretnici jer ugovor s Realom završava mu za mjesec i pol, a novi mu još nije ponuđen.

Partija koju je sinoć pružio protiv Alavesa u pobjedi Reala 5:0 spada u antologijske. Grafika pokazuje što je sve napravio za samo 72 minute, a nakon fenomenalne predstave naklonili su mu se njegov trener i najpraćeniji španjolski sportski medij, prenosi Sc Sport.

Pročitajte još

Carlo Ancelotti ovako je odgovorio na pitanje treba li Kroos osvojiti Zlatnu loptu: “Da i ja bih to volio, ali to se neće dogoditi. Ali… Sve je moguće. Ako osvoji Ligu prvaka s Realom i onda Euro s Njemačkom, mogao bi se boriti za Zlatnu loptu.”

Marca ima tekst pod naslovom “Izmislite Nobelovu nagradu za nogomet i dajte je Toniju Kroosu!”, u kojem piše:

“S obzirom na to da mu nikada neće dati Zlatnu loptu, treba se izmisliti Nobelova nagrada za nogomet i dodijeliti Toniju Kroosu. Nijemac je profesor tog sporta. On trči koliko treba zato što misli. “Mislim, dakle jesam”, rekao je Descartes. Kroos može parafrazirati: “Mislim, dakle igram nogomet.” On ima tu veliku moć da svakog igrača oko sebe učini boljim, a onog kontra sebe gorim. On je esencija nogometa, onaj koji razumije što je ova igra bez da to pokazuje golovima, driblinzima ili atraktivnim akcijama. Zato što je s drugog svijeta.”