Fudbal

Manchester United dobiva novog vlasnika. Ni on ne zna koliko je bogat

Želi vratiti tim s Old Trafforda na stare staze slave

FOTO: PETER POWELL/EPA
FOTO: PETER POWELL/EPA

Šeik Jassim Bin Hamad Al Thani, direktor jedne od najvećih banaka u Kataru, objavio je da želi kupiti sto posto udjela u engleskom klubu Manchester Unitedu te da je službeno poslao ponudu za kupovinu kluba. U priopćenju za medije objavio je svoje namjere.

“Ponudu sam poslao s ciljem da vratim klub u nekadašnje slavne dane, kako na terenu tako i izvan njega. Cilj mi je vratiti navijače u srce Manchester Uniteda. Želja mi je da Manchester United bude za njih jedno kompletno nogometno iskustvo te da ga se smatra najvećim klubom na svijetu”, napisao je između ostalog katarski šeik te je obećao da će objaviti još detalja o ponudi, ovisno o tome kako se bude razvijala situacija.

Al Thani tvrdi da je dugogodišnji navijač Manchester Uniteda, a učestvovao je u dodjeli trofeja svjetskog prvaka Lionelu Messiju nakon finala, zajedno sa svojim bratom. Rok za predaju ponuda za preuzimanje slavnog engleskog kluba istekao je u 22 sata u petak. Zasad se, osim šeika, oglasio biznismen sir Jim Ratcliffe.

Manchester United trenutno je u vlasništvu američke porodice Glazer, koja ga je preuzela 2005. godine. Očekuje se da će se nakon završetka roka otkriti još dvije ponude – jedna iz Amerike i jedna iz Saudijske Arabije, piše BBC.

Prihvati notifikacije