Kolumne

Lov na funkcije: Danas je dan D

Danas je dan D. Vlada države će biti postavljena. Više liči na Vladu "skoca i konopca". Nažalost ništa nismo naučili.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Ilustracija / Fotografija sa jedne od sjednica Doma naroda PFBiH

Kompentencija nigdje ili veoma malo.

Svi to nazivaju najgorom Vladom. Nisu u pravu. Ovo je jedna Vlada u kontinuitetu. Rijetki su se potvrdili rezultatima i poštenjem. I kada je tako onda nam ostaje ono drugo. Sve što idemo niže sve je gore. Na dnu vlasti je “mulj”.

I taj “mulj” na lokalnom nivou se popunjava. Ništa novo. Sve u svemu sve je nacrtano i zacrtano. Kako god bilo, a biće. Dobićemo krov kuće. Što su temelji truhli to nikoga ne interesuje. I dok se “sitna buranija” bori za kakav honorar od 100 KM u upravnim odborima ili komisija, na drugoj strani imamo pravu bitku. Svi bi u ambasadore. S pravom.

Narod iz zemlje na “rintanje” bez prebijene pare. Vlast u ambasade na državnom budžetu ili “jaslama”. Destinacije su diljem svijeta. Bez veze. Oni vani, a u zemlji Visoki predstavnik. Sve u svemu bez veze. Kobejagi diplomatija. Ni slova od ovoga posla. I dok je tako na vrhu , sve se dalo od hapšenja ” sitne boranine”. Policajci ” krali” kazne. Zaposleni u zavodima/ biroima dijeli mimo reda novac.

Nije nešto mnogo. Sitno. Do 100 hiljada KM ili oko 1 miliona KM. I to je dovoljno. Takvih je najviše. Obično takvi prođu kroz sito ili rešeto. Lov na funkcije je davno počeo. Sva priča o ” interesu naroda” je isprazna i za naivne.

Prihvati notifikacije