Fudbal

Loše vijesti za Zeničane: Čelik nije dobio licencu, upitna Prva liga FBiH

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH održana je sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova m:tel Prve lige Federacije BiH u sklopu vanredne primjene licenciranja za klubove Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug.

FOTO: NSBIH
FOTO: NSBIH

Licencu za Federalnu ligu nije dobio zenički Čelik te je upitan nastup u Prvoj ligi FBiH.

Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug koji su aplicirali za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024.

U skladu sa prednje navedenim, donesene su sljedeće odluke:

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024. dobili su FK Klis Buturović Polje i FK G. Rahić Gornji Rahić

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023. nisu dobili: NK BOSNA Visoko, NK Čelik Zenica i NK Iskra Bugojno

FK Famos Hrasnica i NK Vitez podnijeli su aplikaciju za licenciranje, ali nisu dostavili dokumentaciju te je prvostepena Komisija za licenciranje klubova donijela odluku o odbijanju izdavanja licence.

U skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH, klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FSBiH u roku od 8 dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NSFBiH.

Prihvati notifikacije