Fudbal

Liga prvaka: Moguć susret Dinama i Borca

Dinamo je saznao potencijalne protivnike u 2. pretkolu Lige prvaka. Hrvatski prvak je tri kola prije kraja prvenstva odbranio naslov te već sada čeka drugo pretkolo LP-a kao nosioc.

FOTO: FK BORAC BANJALUKA
FOTO: FK BORAC BANJALUKA

Isti status imaće i u idućem pretkolu. Naravno, ako prođe prethodnu fazu.

Pročitajte još

Football Rankings, koji se bavi renkingom evropskih klubova te projekcijama i permutacijama njihovih statusa u kontinentalnim takmičenjima, objavio je koje bi klubove Dinamo mogao izvući prema trenutnom stanju.

Na popisu su zanimljivi klubovi: Steaua, koja se vratila na vrh u Rumuniji, pa egzotika u vidu Farskih Ostrva (Klaksvík) ili Gibraltara (Lincoln Red Imps), zatim najniže pozicionirana mina, poljska Jagiellonia te stari poznanici, kosovski Ballkani.

No, Dinamo bi do Lige prvaka mogao i tako da ode samo 150 kilometara od Zagreba. Prvak BiH će vjerovatno biti Borac iz Banja Luke, pa bi se spajanjem prvaka susjednih zemalja u pretkolu Lige prvaka vratili u vremena jugo-lige.

Konačno, postoji vjerovatnoća i da u ovoj fazi igra par koji niko ne želi, Dinamo – AEK. Njihove utakmice prošle sezone u 3. pretkolu Lige šampiona obilježila je velika tučnjava navijača u Atini te pogibija ultrasa grčkog kluba, prenosi Index.