Ostalo

Lejla Njemčević sezonu započela 4. mjestom u Španiji

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević zauzela je četvrto mjesto na timskoj šestodnevnoj etapnoj UCI utrci Andalucia Bike Race.

FOTO: FACEBOOK / LEJLA NJEMČEVIĆ
FOTO: FACEBOOK / LEJLA NJEMČEVIĆ

Andalucia Bike Race važi za jednu od najprestižnijih etapnih timskih utrka na svijetu kategorije UCI SHC, odnosno jednu klasu ispod svjetskog kupa u maraton disciplini.

Lejla Njemčević nastupala je sa timskom Allebike partnericom Terese Andersson koja trenutno zauzima 16. mjesto na Svjetskoj UCI ranking liste. Nakon šest dana utrkivanja pobjedu u ukupnom generalnom plasmanu upisale su Janina Wust i Rosa Van Doorn za Buff Megamo team.

Lejla Njemčević i Terese Andersson su dobro započele utrku s obzirom na to da su na prvoj etapi osvojile treće mjesto, dok su na drugoj etapi popravile plasman i zauzele drugo mjesto. U trećoj etapi nisu imali sreće i zbog tehničkog problema izgubile su više od 30 minuta, tako da su nakon posljednje šeste etape zauzele četvrto mjesto u generalnom plasmanu.

Takmičarka nastavlja sa pripremama u Španiji za nadolazeću sezonu a prvi Svjetski kup očekuje je krajem maja u Češkoj, na kojem je u protekloj sezoni iznenadila svjetsku biciklističku javnost dominantnom pobjedom.

Lejla Njemčević trenutno zauzima drugo mjesto na Svjetskoj UCI ranking listi sa 1380 bodova,saopćeno je iz njenog tima.

Prihvati notifikacije