Košarka

Legendarna Raza se obratila dijaspori: Puštajte svojoj djeci Garzine utakmice, ne dopustite da zaborave djedovinu

Razija Mujanović uputila je poruku svima koji žive van granica Bosne i Hercegovine.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Obratila se legendarna Raza dijaspori, a posebno ima koji imaju djecu/unuke, koji se bave sportom.

“Nadam se da ste gledali utakmice naše muške selekcije u Poljskoj. U ekipi je jedan srčan momak koji se zove Luka Garza. Molim vas puštajte svojoj djeci/unucima njegove utakmice u najdražem dresu. Luka skoro da ne zna naš jezik (naučit će ga momci vremenom), ali odlično zna ko mu je majka, ko mu je djed.” napisala je Mujanović i dodala:

“Korjeni koje nosi u sebi, srce bosansko koje bije u njegovim grudima i želja da obraduje naš narod može biti vodilja vama u odgoju. Nemojte dopustiti da vaša djeca zaborave djedovinu. Mogu se oni roditi u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Americi, Australiji.. ali usadite im Bosnu i Hercegovinu u srce.”

Dalje je legendarna bh. košarkšica i članica FIBA-ine Kuće slavnih, a danas tim menadžerica ženske košarkške reprezentacija BiH obrazložila navedenu poruku.

“Sutra kada budu na raskrsnici i budu birali, neka biraju srcem. Bosna i Hercegovina će primiti u zagrljaj svakoga ko bira srcem. Nama samo takvi i trebaju. Hvala Luka što si primjer nekim novim dječacima i djevojčicama. Volim te Bosno i Hercegovino.” zaključila je.

Prihvati notifikacije