Život

Kupio hotel na Jadranu da bi mu radnici mogli besplatno ljetovati

Tamo gdje masiv Velebita uranja u more, u uvali između njegovih kamenih prstiju, smjestio se Jablanac. Mjesto s 50-tak duša, bez škole i trgovine, ali s crkvom, poštom i hotelom kakvog nema nigdje na Jadranu. U njemu gosti, vjerovali ili ne, borave potpuno besplatno!

FOTO:  TPORTAL.HR / MATEJ GRGIĆ
FOTO: TPORTAL.HR / MATEJ GRGIĆ

Vlasnik Darko Matt Sertić odlučio je tako i prije nego što ga je kupio.

Godinama je tražio objekt u koji bi radnici iz njegove tri sisačke tvrtke mogli doći na ljetovanje, a da ne moraju platiti ni centa, piše Tportal.

-Radim to iz čiste sebičnosti. Ako želite dobru i prosperitetnu firmu sa sretnim zaposlenicima, morate im omogućiti neke osnovne stvari, plaćene putne troškove, topli obrok, ali i lijep godišnji odmor. Morate im pomoći s onim što im malo jače zadire u porodični budžet. Tako ćete ih zadržati. Uz to ćete privući nove, pametnije ljude od vas. Tad se možete malo povući sa strane i reći: super, manje obaveza za mene – razlaže svoju poslovnu filozofiju 66-godišnji Sertić.

Hotel Ablana s 26 soba kupio je prije dvije godine. Izgrađen je u drugoj polovini 90-ih i radio je sve do 2010., kada je ostavljen na milost i nemilost vandalima i vremenu. Pretvorio se u ruglo mjesta, hotel duhova, pridruživši se nizu napuštenih turističkih objekata na hrvatskoj obali koji propadaju u tišini.

-Bio je u strašnom stanju. Jednostavno raznesen. Zarastao je u korov i u njemu su živjele divlje životinje, a sobe su bile toalet za sve one koji su se kupali na obližnjoj plaži. Baš je bio fuj! Ali u Americi vas nauče da se i to ‘fuj‘ može pretvoriti u nešto dobro. Sve se može popraviti, osim lokacije. Kad je nešto na izvrsnoj lokaciji, onda ima smisla da sebi čovjek da truda – pojašnjava Sertić koji živi na relaciji SAD-Hrvatska.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Prihvati notifikacije