Fudbal

KRUŽE GLASINE... Jose Mourinho se vraća na Otok?

Jedan od najboljih evropskih trenera je bez angažmana od raskida saradnje sa Romom.

FOTO: EPA-EFE/ANGELO CARCONI; EPA/J.M.ESPINOSA
FOTO: EPA-EFE/ANGELO CARCONI; EPA/J.M.ESPINOSA

Čini se da čuveni Portugalac neće još dugo sjediti skršetnih ruku kod kuće, bar tako najavljuju sa Otok.

Prema pisanju engleskih medija, Davidu Moyesu su dani odbrojani u West Hamu poslije poraza od Bayera iz Leverkusena u četvrtini fnala UEFA Europa lige, a na njegovo mjesto bi mogao da dođe Jose Mourinho.

Uprava kluba Moyesu najviše zamjera defenzivni stil igre koji njeguje u posljednje vrijeme, a posebno je bio vidan u duelu sa Njemcima, što se na kraju nije isplatilo, prenosi SC Sport.

Moyes je prošle sezone osvojio UEFA Evropsku konferencijsku ligu sa West Hamom i tako donieo klubu prvu važniju titulu poslije 40 godina. Međutim, to je već odavno arhivirano, a loš plasman u engleskoj Premieer ligi koji ne donosi igranje u Evropi sljedeće sezone natjerali su čelnike “Čekićara” da razmotre ponudu na tržištu.

Kao potencijalni nasljednici pominju se Julien Lopetegui i Graham Potter, a nedavno je na listi želja isplivao i Jose Mourinho.

Pročitajte još

U razgovoru za “Footballl Insider”, bivši napadač West Hama Freak McAvennie govorio je između ostalog i o dolasku Mouringa u nekadašnji klub.

“Ne znam da li David želi da ostane. Zašto do sada nije potpisao novi ugovor ako želi da ostane? Pominjao se Graham Potter, spominjao se Jose Mourinho. Veliki sam Mourinhov obožavatelj – nije me briga šta neko kaže. Taj čovjek zna kako da osvaja turnire i osvaja trofeje“, rekao je McAvennie.

Podsjetimo, Mourinho je tokom karijere vodio Porto, Chelsea u dva navrata, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham i Romu.