IT

Kreator serije Breaking Bad otkrio zašto nikad nismo dobili Breaking Bad igre

Vince Gilligan, tvorac serija Breaking Bad i Better Call Saul otkrio je da je bio zainteresiran za Breaking Bad igre i da je nekoliko takvih projekata bilo u razvoju.

FOTO: ETIENNE LAURENT/EPA
FOTO: ETIENNE LAURENT/EPA

Vjerovatno ste barem jednom pomislili kako bi svijet iz serije Breaking Bad bio zanimljiva podloga za videoigru. I niste jedini pomislio je to i sam tvorac serije, Vince Gilligan.

U nedavnom podcastu povodom nadolazećeg finala serije Better Call Saul, Gilligan je otkrio kako je davnih dana zagovarao ideju Breaking Bad igara, te da ih je nekoliko čak bilo u razvoju.

Gilligan je izjavio kako nije upoznat sa svijetom videoigara, ali zna za serijal Grand Theft Auto pa se raspitivao postoji li mogućnost da Breaking Bad bude “modul” unutar GTA.

S obzirom da je Breaking Bad bio aktuelan prije izlaska GTA 5, ili bolje rečeno za vrijeme njegovog razvoja, lako je pretpostaviti da do saradnje nije došlo jer je Rockstar imao pune ruke posla, prenosi HCL Gaming portal.

Međutim, bilo je i drugih ideja. Gilligan otkriva da su kreatori serije kratko radili na Breaking Bad VR igri za PlayStation VR, a scenariji su bili napisani za 3-4 različite igre, od kojih je na kraju zaživjela samo jedna mobilna, a i ta je uklonjena s tržišta nakon godinu dana.

Gilliganov odgovor zašto nikad nismo dobili (pravu) Breaking Bad igru prilično je direktan:

“Izrada videoigara je prokleto teška. Ono malo što sam naučio iz tog procesa jest to da su za razvoj potrebne godine i godine te milioni dolara.”

Gilligan navodi kako nikome u njegovom timu nije stalo da izbace nekakvu igru samo zbog zarade.

Dapače, ne bi htio da se ponovi slučaj Atarijevog ET-a, igre koja je bila toliko loša da je naštetila čitavoj industriji videoigara.

Prihvati notifikacije