Magazin

Krdo krava nasrnulo na ženu, opkolile su je i udarale glavama. Polomile su joj 15 rebara

Šetačica pasa kaže da se bojala da će umrijeti i da je "sretna što je živa" nakon što ju je napalo krdo krava u Lancashireu.

FOTO: SHUTTERSTOCK
FOTO: SHUTTERSTOCK

Sharon Eley bila je okružena s dvadeset krava dok je u svibnju ove godine šetala psa. Krdo je predvodio uznemireni “kolovođa”, koji je nesretnu prolaznicu dvaput bacio na tlo prije nego što ju je više puta udario glavom, ostavivši je s 15 slomljenih rebara, probušenim plućima, iščašenim gležnjem i slomljenom ključnom kosti, piše Daily Mail.

51-godišnjakinja je također zamalo zadavljena kad joj se remen na torbi omotao oko grla tokom napada.

Tek kad su drugi šetači ušli u polje i uspjeli odvratiti krave, Sharon je uspjela pobjeći. Ostali šetači su im umakli neozlijeđeni.

Sharon se uspjela podići na noge prije sukoba s posljednjom kravom, koja je na kraju ipak ustuknula. Tada je uspjela otpuzati do ruba polja i prevući se preko suhozida.

Odatle ju je ekipa Gorske službe spašavanja hitno prevezla u bolnicu, gdje je podvrgnuta dvjema operacijama gležnja. Mjesec dana kasnije vratila se u svoj dom, u selo Blacko u Lancashireu.

Sad poziva druge da budu svjesni svoje okoline kada uživaju u šetnjama selom.

Prisjećajući se incidenta, Sharon je priznala da je mislila da će umrijeti. Bilo je zastrašujuće. Gurnule su me, bila sam na rukama i koljenima i nisam znala kako izaći. Opkolile su me i sve što sam mogla vidjeti bila su kopita za kopitima. Ustala sam, a onda su me opet gurnule na tlo. Opet sam bila na rukama i koljenima, a onda sam osjetila udarac na leđima… U sljedećem trenutku mi se ručka ruksaka omotala oko vrata i gušila me – ispričala je šetačica.

Sharon je s prijateljicom šetala njihova dva psa, kad su stigle na jednu livadu i ugledale dvadesetak krava i teladi kako ih zbunjeno gledaju..

Kad su odlučile proći pokraj njih, sve su krave potrčale prema njima. To je prilično strašno iskustvo. Pokušala sam izgledati veliko, ispružila ruke u nadi da će ih to otjerati – rekla je Sharon, koja tvrdi da joj je ta taktika ranije uspijevala.

Podigla je ruke, nije ispuštala ni glasa, a kad krave nisu ustuknule, ona se počela polako povlačiti. Njezin je pas uspio pobjeći, no ona je pretrpjela traumu. Činilo mi se kao da napad traje sat vremena, premda je vjerojatno trajao nekoliko sekundi… Kad je posljednja krava frknula i otišla, prijateljica je vikala da se maknem s terena, pokušala mi je pomoći, ali ja sam vrištala na nju da se makne jer me boljelo. Adrenalin mi je proradio i puzala sam na rukama i koljenima – rekla je.

Onda je vidjela kako nekoliko ljudi stiže na livadu.

NE ZNA ČIME JE IZAZVALA NAPAD

Gorska služba spašavanja stigla je svega deset minuta kasnije i hitno ju odvezla u bolnicu Royal Preston, gdje je podvrgnuta operaciji kako bi joj stopalo ostalo na mjestu.

Provela je pet dana na intenzivnoj njezi i dva tjedna na traumatskom odjelu prije nego što je prebačena u Opću bolnicu Burnley u Lancashireu na rehabilitaciju. Kad su bolničari stigli, pokušali su mi dati piće, ali nisam mogla pomaknuti vrat – prisjeća je gospođa Eley.

Prošla je brojna skeniranja i rendgene, a primala je i morfij.

Dodala je da će njezinim slomljenim rebrima trebati još šest tjedana da pravilno zacijele, četiri mjeseca nakon napada.

Nakon sve ove muke, još uvijek nije sigurna zašto su je krave napale, pa se posavjetovala s lokalnim farmerom. Pitala sam je li to zato što sam nosila svijetlocrvenu jaknu, ali rekao je da su krave slijepe za boje. Rekao je da je, kad se krave tele, dovoljna samo jedna temperamentnija da je sve ostale slijede – kazala je Sharon.

Kaže i da je sigurna da će biti bolje te da njezina prijateljica prolazi kroz vlastitu traumu zbog onoga čemu je svjedočila.

Uprkos teškoćama, Sharon i dalje planira otići na selo što je prije moguće. Voljela bih misliti da me to iskustvo nije odvratilo od planinarenja. Prije sam bila izuzetno oprezna u vezi s kravama pa se brinem. Ne znam bih li sada hodala poljem u kojem ima stoke – rekla je ova planinarka.

Ostalim šetačima i planinarima savjetuju da dobro upoznaju svoju okolinu kako bi uvijek znali gdje se nalaze, budući da bi, u slučaju ozbiljnije ozljede, to moglo značiti razliku između života i smrti, navodi Daily Mail.

Prihvati notifikacije