Politika

Konaković: U narednim danima ćemo pokazati prohodnost parlamentarne većine u FBiH

Predsjednik Naroda i Pravde i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković izjavio je danas da formiranje Vlade Federacije BiH ima svoj demokratski proces te da će u narednim danima pokazati prohodnost parlamentarne većine.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Istakao je da je i ranije najavljivao da će Stranka demokratske akcije (SDA) pokušati blokirati proces kako ne bi otišla sa vlasti. Cjelokupna odgovornost je na kandidatu za predsjednika/potpredsjednika Refika Lende, koji treba da pokaže da li će zaustaviti cijeli proces zato što njegova stranka nije u vlasti istakao je Konaković.

Također je komentirao i izjavu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca koji je kazao da će RS blokirati projekte za FBiH ukoliko se ne usvoji projekat Istočne interkonekcije.

Konaković je istakao da nije spreman na ucjene. Mi smo ekipa koja se dogovara i ne funkcioniše u kontekstu blokada. Možda se partneri još nisu navikli na to. Živim za dan kada će BiH biti raskrsnica što više interkonekcija kako ne bismo bili ovisni o bilo kome. Nemam ništa protiv investicija i spremni smo na razgovore – kazao je Konaković.

Prihvati notifikacije