BiH

Konaković odgovorio Ogreševiću: Kažu da brod ljulja samo ko ne vesla

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković reagovao je na prozivke političkih oponenata da nisu reagovali na pritiske i procesuiranje imama Amira Mahića.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“U ovoj je političkoj areni mnogo lakše ostati kući i pisati postove, ispaljivati zapaljive izjave i skupiti neki jeftin poen. Mnogo je teže ući u arenu, prihvatiti se teškog posla i praviti kompromise sa ljudima koji su suprotnih stavova o mnogim važnim pitanjima.

U areni pršti, sijeva, grmi, uzbrdo se penje. Post se napiše za nekoliko minuta. Mi smo iz NiP-a reagovali prvi na pritiske i najavljeno privođenje hfz. Amira ef. Mahića”, naveo je.

Nisam pričao šta sam lično uradio u ovom slučaju, neću ni pričati. Nekoliko ljudi iz Prijedora zna, nekoliko kolega iz Vijeća ministara zna, a i ef. Mahić zna. Ne radi se to zbog marketinga i Facebook statusa – napisao je Konaković.

Poručio je da je od toga slaba korist. Više bi mnogo koristi bilo od kolege Ogreševića kad bi umjesto pisanja statusa ušao u arenu, preuzeo neku odgovornu funkciju na nivou države ili Federacije.

Da djelima pokaže kako to može bolje.

Načelnik je sa višegodišnjim iskustvom, siguran sam da bi bio od koristi, a kao predsjednik stranke ima i odgovornost prema članstvu i biračima.

Trebaju nam lideri koji kažu za mnom, previše je onih koji iz pozadine kliču juriš – poručio je Konaković i dodao: Kažu da brod ljulja samo ko ne vesla.

Prihvati notifikacije