Politika

Konaković: Mogao sam se nagovorit Vučiću za genocid, Milanoviću za sapun i parfem...

Ministar vanjskih poslova BiH poručio je da je došao u susjedne zemlje kako bi pokazao spremnost za razgovor te da se mogao "proslaviti" na turneji, ali da mu to nije bio cilj".

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Elmedin Konakovać, ministar vanjskih poslova BiH, večeras je u programu FACE TV komentarisao posjete zemljama regije, u kojima je boravio proteklih dana.

“Mogao sam se proslaviti na turneji, mogao sam se nagovoriti svakome. Mogao sam se nagovoriti Vučiću za genocid, Abazoviću, Milanoviću za parfem i sapun. Mogao sam napraviti incident u sve tri države i dobiti poene. Ja sam im se o tome prije nagovorio javno, ali sada da to radim – građani nemaju ništa od toga”, rekao je Konaković, dodajući da njegova uloga šefa bh. diplomatije zahtijeva i drugačiji pristup.

Govorio je i o onome što mu je zasmetalo u medijski izvješćima tokom njegove regionalne turneje.

“Novinari imaju etički kodeks koji govori o neutralnom izvještavanju. Ali kad sam se vratio sa sastanka ovdje se proširio odvratan spin o dogovoru s vladom Hrvatske. Ovo je laž, pregledao sam kasnije još jednom tu pres-konferenciju. Ovelaži udaraju na mene i na moju porodicu i to je moja crvena linija”, poručio je Konaković.

Tvrdi da su hrvatski zvaničnici rekli da se neće miješati u unutrašnja pitanja BiH te da im je on poručio da i ne mogu to raditi.

Prihvati notifikacije