Fudbal

KONAČNO Čelik na korak do deblokade računa

Nakon niza obavljenih sastanaka i iscrpnih pregovora, NK Čelik Zenica i Grad Zenica su prije nekoliko trenutaka u prostorijama Gradske uprave potpisali Sporazum o poravnanju prema kojem se Grad Zenica obavezao na uplatu iznosa od 500 hiljada konvertibilnih maraka timu sa Bilinog polja.

FOTO: FACEBOOK/NK ČELIK
FOTO: FACEBOOK/NK ČELIK

Obzirom da se ovaj iznos posmatra kao kompenzacija za do sada dospjele obaveza, NK Čelik Zenica će nakon zaprimanja sredstava povući tužbe pred Općinskim sudom protiv Grada Zenica.

Ova uplata je namijenjena isključivo za deblokadu glavnog klupskog računa, a ona će se, u dogovoru s Gradskom upravom, realizirati po okončanju pregovora rukovodstva NK Čelik s povjeriocima koji su postavili blokadu na račun kluba. Preduslov je da se putem sporazuma o izmirenju obaveza, povjerioci odreknu određenog dijela potraživanja kako bi se, nakon realizacije uplate od strane Grada Zenica u iznosu od 500 hiljada KM odblokirao glavni račun NK Čelik Zenica nakon 18 godina!

Novim sporazumom je također ugovorena i podrška u iznosu od minimalno 150 hiljada KM na godišnjem nivou koje će u narednih osam godina Grad Zenica biti dužan transferirati na račun NK Čelik Zenica.

“U klubu smo itekako svjesni određenih ustupaka koje smo napravili pri ugovoranju ovoga sporazuma, međutim, vođeni idejom primarnog cilja – deblokade računa, uvjereni smo da smo donijeli najispravnije odluke za klub kojim rukovodimo.

Također, nadamo se i iskreno vjerujemo da će Gradska uprava ovoga puta uredno izvršavati preuzete obaveze i da će se konačno normalizirati narušeni odnosi između Grada Zenica i NK Čelik Zenica koji će, nadamo se, u budućnosti imati partnerski odnos kako bi Čelik ponovo zablistao na najvišoj sceni i iskoristio svoj puni potencijal – poručili su iz Čelika

Prihvati notifikacije