Ekonomija

Komšić u Oslu na osnivačkoj skupštini investicione kompanije 'NOR-BiH Invest AS'

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvovao je u Ambasadi BiH u Oslu osnivačkoj skupštini investicione kompanije 'NOR-BiH Invest AS', na poziv predsjednika Norveško-bosanske privredne komore Ahmeda Lindova.

FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH
FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH

Kompanija ima za cilj okupljanje investitora za investiranje u Bosnu i Hercegovinu i uvezivanje bh. građana u Kraljevini Norveškoj i BiH.

Tokom osnivačke skupštine prodato je dionica u vrijednosti 1.000.000 norveških kruna – NOK (200.000 KM), a mogućnost kupovine osnivačkih dionica investitori imaju do kraja marta, čime će ova sredstava znatno biti uvećana.

Pročitajte još

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozdravio je ovu poslovnu ideju, istakavši da će olakšati i otvoriti prostor za direktne investicije u Bosnu i Hercegovinu.

– Olakšat će uspostavu kontakta između naših građana u svijetu i građana BiH u svrhu poboljšanja kvaliteta iz oblasti nauke i obrazovanja, privrede, ekonomije, kulture i sporta. Bez obzira na izazove s kojima se susreće, Bosna i Hercegovina ima ogroman potencijal za ekonomski razvoj i napredak zahvaljujući bogatstvu prirodnim resursima i ti potencijali trebaju biti iskorišteni – kazao je Komšić prilikom obraćanja na osnivačkoj skupštini.

U prostorijama Ambasade BiH u Oslu upriličen je i susret člana Predsjedništva BiH Željka Komšića sa građanima bh. porijekla koji žive u Norveškoj.

Pročitajte još

Komšić je zahvalio građanima za njihov kontinuiran angažman na očuvanju veza s njihovom domovinom, njene tradicije i kulture.

Razgovarano je o društvenim i političkim prilikama u BiH, aktivnostima bosanskohercegovačke dijaspore i povezivanju s domovinom, na ekonomskom, ali i svakom drugom društvenom planu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Prihvati notifikacije