Sport

Klopp: Zašto sam ja i dalje na ovom mjestu u ovom ludom svijetu. Posljednji mohikanac

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp kaže da su prethodne dvije sedmice bile čudne zbog brojnih otkaza njegovim kolegama.

FOTO: TWITTER/BT SPORT
FOTO: TWITTER/BT SPORT

Kloppa su novinari zamolili da prokomentariše otkaze menadžerima Leicestera i Chelseaja Brendanu Rodgersu i Grahamu Potteru.

“Šta da kažem u vezi s time? Nezgodna stvar o kojoj niko ne priča jeste zašto sam ja i dalje na ovom mjestu u ovom ludom svijetu. Posljednji mohikanac. Ni jedan ni drugi klub nisu u poziciji u kojoj bi željeli da budu. Ne mogu da kažem mnogo, poznajem ih dobro i obojica mi se dopadaju“, rekao je 55-godišnji Klopp, koji je od 2015. na klupi Crvenih.

Potter tako postao 12. menadžer koji je dobio otkaz ove sezone u Premier ligi, što je novi rekord.

“Oni su zaista dobri ljudi i fantastični menadžeri, ali stvari i uprkos tome mogu da krenu po zlu. Oni koji donose odluke smatrali su da je potrebna promjena, i svi mi moramo to da prihvatimo kao dio ovog posla. Čudna sedmica – Conte prošle nedjelje, zatim Nagelsmann (otkaz u Bayernu) i sada još dvojica. Za svu četvoricu, budućnost u fudbalu je svijetla“.

Kloppov tim je za vikend izgubio od Manchester Cityja 4:1, a u utorak od 21.00 gostuje Chelseaju.

“Svjestan sam da sam na ovom mjestu zbog prošlosti, a ne zbog onoga što smo ove sezone uradili. Da je ovo moja prva sezona, bilo bi malo drugačije. Da, imamo pametne vlasnike koji su upoznati sa situacijom. Pitajte njih zašto je tako… Ne dopada mi se to što moram da se oslanjam na prošlost. Da li je to ispravno? Vidjet ćemo, moramo da se sredimo, moramo da pronađemo izlaz“, zaključio je njemački stručnjak.

Liverpool je osmi na tabeli Premier lige sa 42 boda.

Prihvati notifikacije