IT

Kinezi smislili uređaj za ljubljenje "na daljinu"

Uređaj, koji se reklamira kao način da se parovima koji održavaju veze na daljinu omogući da dijele „pravu“ fizičku intimnost, izazivao je pometnju među kineskim korisnicima društvenih medija koji su istovremeno šokirani i zainteresovani.

FOTO: TAOBAO
FOTO: TAOBAO

Kako navode proizvođači, uređaj je opremljen senzorima za pritisak i aktuatorima, pa je u stanju da oponaša pravi poljubac replicirajući pritisak, kretanje i temperaturu usana korisnika.

Osim pokreta usana tokom ljubljenja, može da se prenese i zvuk koji korisnik tada ispušta.

Međutim, dok mnogi korisnici društvenih medija vide smiješnu stranu uređaja, drugi su ga kritikovali kao „vulgaran“ i „jeziv“. Neki kažu da su zabrinuti da bi maloljetnici mogli da ga kupe i koriste.

„Ne razumijem (uređaj), ali sam potpuno šokiran“, naveo je jedan korisnik popularne kineske društvene mreže Veibo.

Na ovoj društvenoj platformi sličnoj Tviteru, nekoliko haštagova o uređaju prikupilo je stotine miliona pregleda tokom protekle nedjelje.

Da bi poslali poljubac, korisnici treba da preuzmu mobilnu aplikaciju i potom svoj mobilni telefon povežu sa uređajem. Nakon sparivanja sa svojim partnerima u aplikaciji, parovi mogu da započnu video-poziv i da prenesu poljupce jedno drugom.

Sličan pronalazak, „Kisindžer“ registrovan u Maleziji 2016. godine bio je u obliku silikonske podloge osjetljive na dodir, za razliku od realističnih silokonskih usana kinseskog tima.

Iako se reklamira za veze na daljinu, kineski uređaj takođe omogućava korisnicima da se ljube sa strancima sa kojima žele da isprobaju poljupce nakon kontakta ostvarenog putem aplikacija za onlajn upoznavanje.

Korisnici takođe mogu „sačuvati svoje poljupce“ u aplikaciji kako bi ih drugi preuzeli i iskusili.

Na najvećem kineskom sajtu za onlajn kupovinu Taobao, desetine korisnika su podijelili svoje recenzije o uređaju, čija je cena 288 juana (oko 40 dolara).

Prihvati notifikacije