Region

Kažnjen na sudu jer je prilikom prigovora zbog kazne rekao za policajca “da je i ovca pametnija od njega”

Na Općinskom sudu u Vukovaru nedavno je 51-godišnjem muškarcu izrečena novčana kazna u iznosu od 19,91 eura jer je 22. oktobra prošle godine u pisanom prigovoru protiv policajca koji ga je zaustavio zbog prekršaja u saobraćaju napisao da je “i ovca pametnija od njega”.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
Ilustracija

Kako piše Glas Slavonije, Slavonac je proglašen krivim za vrijeđanje policajca, a ako u mjesec dana od primitka presude plati dvije trećine kazne u iznosu od 13,27 eura, ostatak neće morati platiti.

U pisanoj obrani 51-godišnjak je potvrdio da je u prigovoru protiv postupanja policije između ostalog napisao i “da je ovca pametnija” od jednog policajca, ali i da je to napisao u afektu, uzrujan i razočaran, te da policijskog službenika nije htio uvrijediti.

Izvinuo mu se jer, kako je naveo, zna da policijski posao nije lagan, pogotovo zato što mu je i ujak u službi. Sudu se požalio da mu je novčana kazna prevelika jer je u penziji i ima izuzetno mala primanja zbog čega je molio da mu smanje pogotovo jer nikada u životu prije nije bio kažnjen zbog bilo kakvog prekršaja.

Sud mu u tome nije udovoljio, ali ga je poštedio od plaćanja sudskih troškova koji su inače puno veći od kazne, piše Glas Slavonije.

Prihvati notifikacije