Fudbal

ODLAZAK JOŠ JEDNOG MAJSTORA Eden Hazard: "Moraš poslušati sebe i zaustaviti se na vrijeme" (VIDEO)

Proslavljeni belgijski fudbaler i nekadašnji igrač Chelseaja i Real Madrida Eden Hazard najavio je svoj oproštaj od aktivnog igranja fudbala.

FOTO: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
FOTO: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Ovu vijest je na društvenoj mreži X prenio jedan od najpoznatijih sportskih novinara današnjice Fabrizio Romano.

Hazard je u oproštajnoj poruci napisao:

“Moraš poslušati sebe i zaustaviti se na vrijeme. Nakon 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam da završim svoju karijeru kao profesionalni fudbaler.

Ostvario sam svoj san, igrao sam i zabavio se na mnogim terenima širom svijeta. Tokom karijere imao sam sreću da upoznam mnoge menadžere, trenere i saigrače – hvala vam svima za sve dobre stvari, nedostajat ćete mi.

Također, želim da se zahvalim svim klubovima za koje sam igrao: LOSC Lilleu, Chelseaju i Real Madridu: hvala i Fudbalskom savezu Belgije i i reprezentaciji moje zemlje. Posebna zahvala ide mojoj porodici, mojim prijateljima, mojim pokroviteljima i svima koji su bili uz mene kroz dobro i loše.

Na kraju, najveća zahvala ide vama, mojim fanovima, koji su me pratili kroz godine i ohrabrivali gdje god da sam igrao. Vrijeme je da sada uživam sa onima koje volim i iskusim nova iskustva.

Vidimo se uskoro van terena, moji prijatelji, poručio je Hazard.

Belgijanac je definitivno važio za jednog od najboljih fudbalera na planeti u vrijeme dok je bio u formi i dok ga nisu kočile brojne povrede, i prava je šteta što ovaj 32-godišnji sad već bivši fudbaler nije mogao pružiti više tokom svoje karijere.

Prihvati notifikacije