Košarka

Jusuf Nurkić u Srebrenici organizovao košarkaški kamp. Stigla i djeca iz Vukovara

Košarkaš Portland Trail Blazersa i reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić organizovao je danas košarkaški kamp “Srebrenica 2023“.

FOTO: RTV SREBRENICA
FOTO: RTV SREBRENICA

Djeca iz Vukovara i Srebrenice kao i djeca iz KK Guber danas imaju priliku da se upoznaju i da rade sa trenerima iz NBA lige.

Ovaj bosanskohercegovački sportista primarno je aktivan kroz svoju fondaciju u okviru humanitarnog rada širom BiH, prenosi RTV Srebrenica.

“Kao prvo, želimo aktivirati djecu na najbolji mogući način, a sa druge strane ostaviti im jedna prelijepa iskustva. Ovdje sam sa djecom i sa njima želim podijeliti svoju sreću jer mene djeca i motivišu.

Slušamo preko medija i priča da u Srebrenici nema života i da je teška situacija, a mislim da sam se uvjerio baš u suprotno. Definitivno je da u Srebrenici ima života, ljudi i djece kao što vidite.

To me motiviše da napravim i jednu ustanovu za svu djecu Srebrenice, i nadam se da ću u tome i uspjeti jer radim na tome intezivno.

Želim da imaju najbolje uslove za školovanje i djetinjstvo, kako bi sutra postali dobri ljudi”, rekao je košarkaš Portland Trail Blazersa i reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić.

U popodnevnim satima, tačnije u 16.30 sati, održat će se turnir, gdje će ekipe sastavbljerne od učesniak kampa odigrati utakmice.

Nakon završetka takmičenja planiran je zajednički ručak za sve polaznike kampa. Učesnicima će potom medalje uručiti Nurkić i njegovi gosti.

Prihvati notifikacije