Kultura

Jesse Eisenberg stigao u Sarajevo, večeras će prošetati crvenim tepihom i dobiti priznanje

Američki glumac, reditelj, dramski pisac i autor Jesse Eisenberg, nominovan za Oscara, počasni je gost 28. Sarajevo Film Festivala.

FOTO: SFF
FOTO: SFF

Sarajevo Film Festival će odati počast Eisenbergu dodjelom priznanja Počasno Srce Sarajeva, uoči projekcije filma Nakon što spasiš svijet, Eisenbergovog rediteljskog dugometražnog prvijenca, u Ljetnom kinu Coca-Cola večeras u 20.30 sati.

Eisenbergov rediteljski prvijenac Nakon što spasiš svijet , naslov koji distribuira kompanija A24, premijerno je prikazan na Sundance Film Festivalu 2022. godine, uz sjajne kritike. Prikazan je u programu Sedmice kritike na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. godine.

Film prati Evelyn (Julianne Moore), ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu nezainteresovanom za svjetske probleme. Ovaj emotivni film, čiji scenarij i režiju potpisuje Jesse Eisenberg, zabavan je i iznimno perceptivan portret majke i sina koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo su puno sličniji nego što su to voljni priznati, saopćeno je iz Direkcije SFF-a.

Prihvati notifikacije