Region

Jasmina iskasapila supruga, pa pokušala izvršiti samoubistvo: Ono što su policajci zatekli na terenu pamtiće do kraja života

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Jasmine S. (44) iz Lazarevca zbog sumnje da je u februaru ove godine na svirep način ubila supruga Sašu S, nakon čega je sebi pokušala da oduzme život.

FOTO: BLIC
FOTO: BLIC

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo. Optužnica je podnijeta Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, uz prijedlog da joj se produži pritvor saopšteno je iz tužilaštva.

Sumnja se da je Jasmina S. suprugu zadala 15 ubodnih rana u predjelu trupa, nakon čega je u cilju prikrivanja krivičnog djela, ispod tijela pokojnog stavila na pod jedan tepih, a ispod njegove glave četiri jastuka i radnu uniformu!

FOTO: BLIC
FOTO: BLIC

– Preko tijela pokojnog stavila je pvc foliju, dva jorgana, ćebe, prekrivač i jednu žensku jaknu. Potom je 28. februara ove godine nožem sebi nanijela povrede u predjelu vrata i lijeve podlaktice – saopštilo je tužilaštvo.

Tijelo pokojnika otkriveno je istog dana u stanu kojem su živjeli sa djecom.

Jasmina je nakon zločina komšijama rekla da joj je suprug u bolnici. Danima je koristila omekšivač i kućnu hemiju kako bi prikrila neprijatan miris beživotnog tijela.

Nakon što je pokušala da izvrši samoubistvo, Jasmina je ostavila oproštajnu poruku deci: “Voli vas mama. Budite dobri i hrabri…”

Komšija je nekako uspio da smiri djecu, dao im je slatkiše i krenuo u susjedni stan. Međutim, kako je Jasmina pokušala samoubistvo pred ulaznim vratima, nije mogao da ih otvori. Pozvao je policiju i onda video jeziv prizor.

Jamina je ležala sva u krvi s tri ubodne rane na vratu, dok je Sinišino tijelo bilo na kauču, piše Blic.

Prihvati notifikacije