Jet set

Jamie Lee Curtis: Ponosna na svoje godine

Jamie Lee Curtis stekla je svjetsku slavu sa samo 19 godina ulogom Laurie Strode u kultnom horor filmu "Halloween".

FOTO: JAMIE LEE CURTIS/INSTAGRAM
FOTO: JAMIE LEE CURTIS/INSTAGRAM

Od tada, glumica je odigrala bezbroj kultnih uloga i dugo se smatrala dijelom holivudske A-lige. Ipak, do danas je najpoznatija po “Noći vještica”, što je velika čast za nju. U intervjuu za Bang zvijezda je iskreno objasnila: “Ako ste se toliko dugo borili da budete poznati, to je sve samo ne prokletstvo”.

Ali tek u 64. godini stigla je do Oscara! Nedavno je dobila svoju prvu nominaciju za najbolju sporednu glumicu za naučnofantastični hit “Sve svuda odjednom” (kao što se vidi na Skyu). I s pravom, jer je glumica jedva prepoznatljiva kao računovođa Deirdre Beaubeirdre. Činjenica da je tek u starosti dostigla takvu prekretnicu, njoj nimalo ne smeta. Naprotiv!

FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

U razgovoru za Bang kerka Tonyja Curtisa je samouvereno rekla: “Godine su samo broj. Ponosna sam na svoje godine i ponosna na ono što sam do sada postigla”. Glumica je stoga daleko od razmišljanja o odustajanju. Umjesto toga, 64-godišnjakinja je puna povjerenja u svoju budućnost i objasnila je: “Ja ću biti verzija snažne 70-godišnje žene. Vitalna, snažna, fleksibilna i mentalno sposobna”. Kako ona namjerava doći do cilja? “Mislim da što sam starija, to više moram da radim jogu”, kroz smijeh je otkrila socijalna osoba.

Prihvati notifikacije