Fudbal

Ja sam Luka Modrić i ovo je moja priča. Najbolji srpski i hrvatski portali grme o kapitenu Vatrenih jer imaju strašno dobar razlog

Luka Modrić je top teme u svijetu. Najbolji srbijanski portal Sportal.rs donosi tekst o kapitenu Vatrenih koji je poput bombe odjeknuo u Hrvatskoj

FOTO: NOUSHAD THEKKAYIL/EPA
FOTO: NOUSHAD THEKKAYIL/EPA

“Godine su postale samo broj u nogometu. Bar kada su u pitanju prvoklasni igrači, oni koji mogu trajati i u petom desetljeću. Jedan od njih je fantastični hrvatski veznjak Luka Modrić. Reći ćemo, jedan od najboljih u historiji ove igre na Balkanu, ako ne i najbolji. Ustvari, vrlo vjerovatno ovo drugo. Karijera, trofeji, utjecaj na uspjehe kluba nad klubovima Real Madrida, ali i vrijeme koje traje na ovom nivou.

Luka Modrić: Virtuoz bez mane

I u 37. godini momak rođen u Zadru je najbolji veznjak na svijetu. Ako je neko imao nedoumice, u što sumnjamo, otklonio ih je u Kataru. Kapetin Vatrenih podučavao je mlađe snage iz sila kakve su Belgija, Brazil, pa i Argentina, uz još Maroko, i držao im profesorske lekcije iz osnova nogometa – prijema, predaje i čuvanja lopte.

Nije uzalud zaslužio nadimak Mozart, zbog profinjene tehnike i stila. Međutim, ono što je još značajnije u ovoj priči je da je zadao novu lekciju kojom se trebaju voditi svi, od djece koja su prvi put šutnula loptu do igrača s vrhunskim karijerama.

Iz patriotizma, jer ovo što je dobacio kao igrač ne može se naučiti.” Ovako počinje zanimljiv komentar srpskog portala Sportal.rs posvećen Luki Modriću nakon što je Hrvatska u borbi za bronzu pobijedila Maroko 2:1.

”Srbi, o patriotizmu učite od Modrića”

Osim što se novinar spomenutog portala divio nevjerovatnim postignućima hrvatskog kapetina, povukao je paralelu sa srpskom reprezentacijom i poručio Srbima da bi bilo dobro da se ugledaju na ”hrvatskog Mozarta” po pitanju domoljublja, piše Index.hr.

”Ako pogledamo stanje kod nas, onda bismo se mogli zacrvenjeti od sramote. Mogli smo se hvaliti asovima iz top klubova – Nemanjom Vidićem, Dejanom Stankovićem, Branislavom Ivanovićem, Nemanjom Matićem, još velikom plejadom, ali smo ih brzo potrošili iz raznoraznih razloga.

Neki su i sami sebe potrošili za Srbiju, a često smo i mi pravili ‘dobro poznatu’ i po pravilu nerijetko lošu smjenu generacija. Dosta naših igrača je i odustajalo, nisu imali snage boriti se s problemima van terena, a često je bilo i do njih samih.

Sigurno ni Modrić nije oduševljen ambijentom oko reprezentacije u smislu organizacije, time što čak Hrvatska nema kuću nogometa, o stadionu da ne pričamo, utjecaju vanjskih faktora…

Ipak, sve to je bilo slabije od želje da ‘pogine’ za dres, grb i narod cijele zemlje. O tome bi Orlovi trebali razmišljati, svi, od pjetlića pa do A tima. Ok, imamo i mi svijetle primjere, ali su oni jako rijetki”, zaključak je komentara.

Prihvati notifikacije