BiH

Izet Đulić: Digli platu za 500KM? Da Bog da ne dočekali Kurban bajram

Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona prije par dana su organizovali konferenciju za medije gdje nisu krili ljutnju i razočarenje zbog kako kažu nepravde koja im se čini.

FOTO: RADIO SLON/TIKTOK/SCREENSHOT
FOTO: RADIO SLON/TIKTOK/SCREENSHOT

Ono što najviše pogađa pripadnike boračke populacije jeste činjenica da kada su u pitanju izmjene i dopune Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica borci uvijek traže minimalne novčane naknade odnosno jednu konvertibilnu marku mjesečno, a čak se i za to, kako ističu, teško izbore.

S druge strane vidmo izrevoltirani komentarisali su vijest da je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu kojim je predviđeno povećanje plata ministrima i zastupnicima za 500 KM, dok se penzionerima minimalne penzije povećavaju za 20 KM.

“Dakle, građani treba da se probudite zajedno sa borcima, treba da date glas, ako je potrebno revoluciju-revoluciju. Ovaj bezobrazluk naših poslanika, to nema nigdje u svijetu i zaista borci ovo moraju da osude a građani da im pomognu da zajednički ovo zabrane. Možete zamislit da penzionerima povećavaju za 20 KM, a sebi na svojih 4000 povećavaju za 500 KM. Da ih sram bude i daBogda ne dočekali Kurban bajram ako ovo rade i ovo neka ide direktno ništa ne ustavljaj, to moraju da znaju da nisu za ovu državu, a borci su ovu državu branili”, istakao je Izet Đulić, predsjednik Organizacije demobilisanih boraca Grada Lukavac, prenosi Radio Slon.

@rtvslon

O povećanju plata parlamentarcima u BiH za 500 KMIzet Đulić, predsjednik Organizacije demobilisanih boraća Općine Lukavac

♬ original sound – RTV SLON

Prihvati notifikacije