Fudbal

Izabrao Srbiju umjesto BiH, a onda je uslijedio pakao: Karijera mu je propala preko noći

Bosna i Hercegovina jedna je od zemalja koja je u vrhu po broju fudbalera koji su mogli igrati za našu reprezentaciju, a izabrali su neku drugu.

FOTO: NFSBIH/EPA (MONTAŽA)
FOTO: NFSBIH/EPA (MONTAŽA)

Uvijek se rado prisjetimo Zlatana Ibrahimovića, koji je odlučio igrati za Švedsku.

Tu je i primjer Samira Handanoviča koji je izabrao Sloveniju, Marka Arnautovića, Harisa Seferovića i Bećira Omeragića u Austriji.

Hrvatska prednjači po igračima bh. porijekla – Dejan Lovren (Kakanj), Mario Mandžulić (Odžak), Darijo Srna (Derventa), Ivan Rakitić (porijeklom iz Žepča), Vedran Ćorluka (Derventa), Nikica Jelavić (Čapljina)…

Ni Srbija ne zaostaje puno sa primjerima poput Mijata Gačinovića, Nevena Subotića, Nemanje Gudelja, a tu je i Luka Jović.

Napadač rođen u Bijeljini je 2019. za nevjerovatnih 63 miliona eura prešao u veliki Real Madrid, gdje se zadržao tri sezone, da bi ovog ljeta besplatno otišao u Fiorentinu.

Iako je dugo vremena pokušavao, nije se uspio nametnuti ni Zinedineu Zidaneu ni Carlu Ancelottiju, a pokušao je objasniti zašto.

“Bilo je divno. Bilo je to veliko iskustvo za mene i velika mi je čast bila biti dio najvećeg kluba na svijetu. Ali mislim da sam prerano otišao u Real Madrid.

“Karim Benzema je eksplodirao i zasluženo osvojio Ballon d’Or. U početku nisam imao sreće. Prvo je udarila pandemija, zatim su me zaustavile neke povrede, ali to je definitivno bilo veliko iskustvo za mene.

“Ne bih želio nikoga izdvajati po igračkim kvalitetama, ali na mene je ostavio trag Karim Benzema, a nedvojbeno i Luka Modrić koji je uvijek bio uz mene. Luka je jedan od najboljih igrača u historiji Real Madrida.

“Odlučio sam doći u Fiorentinu iako sam imao ponude većih klubova. O financijskoj strani da i ne govorimo. Svi znaju da sam se financijski žrtvovao da bih došao ovamo.

Mislim da je dolazak u Fiorentinu dobra odskočna daska za povratak u formu i povratak u veliki klub”, rekao je Luka Jović, prenosi Marca.

Prihvati notifikacije