Fudbal

Italijanski novinar objasnio zašto Ronaldo želi pobjeći iz Uniteda

Cristiano Ronaldo zatražio je odlazak iz Manchester Uniteda. Jučerašnju informaciju The Timesa potvrdio je i Fabrizio Romano, koji je detaljno objasnio razloge Portugalčeve odluke.

FOTO: MARIO CRUZ/EPA
FOTO: MARIO CRUZ/EPA

“Nije zadovoljan trenutnom situacijom u Manchester Unitedu. Rekao je klubu da želi otići ovoga ljeta u slučaju da dobije važnu ponudu. Ronaldova poruka Unitedu je jasna: on ne osjeća da je klub ambiciozan jer se želi odmah boriti za naslov prvaka. Stav Uniteda se nije promijenio jer i dalje želi zadržati Cristiana pa smatra da on nije na prodaju”, piše Romano pa dodaje:

“Ronaldov agent Jorge Mendes već je istraživao opcije prošlih sedmica razgovarajući s Bayernom i Chelseajem, ali još nema dogovora. PSG nije na popisu zainteresiranih. Ronaldo nema problema s Erikom ten Hagom, ali bi volio vidjeti nove igrače u Unitedu jer je početak jula i svi engleski klubovi su potpisali velike igrače.”

Jedan od najboljih igrača u historiji prošle se godine vratio u Englesku. Ali nakon samo jedne u nizu razočaravajućih sezona nakon odlaska sir Alexa Fergusona, Portugalac želi otići. Glavni razlog je činjenica da United iduće sezone neće igrati Ligu prvaka, a Ronaldo od 2003. nikad nije propustio igrati u elitnom takmičenju.

Nakon sezone u kojoj je s 37 godina zabio 24 gola povezuje ga se s više klubova, no trenutno nema favorita za njegov potpis.