Magazin

Ispadaju vam zubi, davite se, neko hoće da vas ubije: Najčešće noćne more ne moraju da "slute" na zlo – evo šta znače 

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Stručnjakinja otkrila je šta znače četiri najčešće noćne more i kako da ih prebrodite. 

Noćne more mogu da budu veoma stresne, pogotovo kada se probudite ujutru okupani znojem i dalje pod utiskom toga šta ste sanjali. Uglavnom je potrebno par sekundi da se “vratite” u realnost i shvatite da je sve to bio samo san. Ovi snovi najčešće predstavljaju vaše trenutno emocionalno stanje ili događaje koji vas muče u stvarnom životu. 

Stručnjakinja za snove Tereza Čeung otkrila je četiri najčešće noćne more i šta one predstavljaju: 

1. Ubistvo 

Sanjanje bilo kog oblika ubistva zna da bude veoma uznemirujuće, bilo da vi posmatrate sa strane ili se neko “nameračio” na vas. Tereza je otkrila da ovo može da znači da vam u životu slijedi neka neočekivana promjena. 

2. Apokalipsa 

Kao i u filmovima, naučna fantastika može da se odigra i u snovima. Sanjanje vanzemaljaca, prirodnih katastrofa ili jednostavno apokalipse prema riječima ove stručnjakinje, može da bude znak da podsvijest osjeća da se nešto drastično mijenja u vašem životu i da je vrijeme za novi početak, piše Mondo. 

3. Ispadanje zuba 

Prema vjerovarnjima ako sanjate da vam je ispao zub to znači da ste trudni. Ali Tereza je napomenula da zapravo postoji više značenje ovog sna. Jedan od njih je da ste zabrinuti zbog starenja ili svog izgleda, ili čak da nagomilavate bijes u sebi zbog određenog događaja koji vam se desio u skorašnje vreme. 

4. Davljenje u vodi 

Snovi o davljenju su veoma česti, rekla je Tereza, i mogu da budu i te kako uznemirujući. Međutim, oni obično znače da su vas emocije preplavile. Ako vam se skoro desila neka situacija koja je utjecala na to da se osjećate tužno ili razočarano, eto i odgovora otkud ovi snovi. Iako možda nisu razlog za brigu, postoje stvari koje možete da uradite kako biste ih izbjegli. 

Psiholog Ketrin Hol, savjetovala je pet stvari koje će vam pomoći da izbjegnete noćne more: 

Uspostavite redovan ritam spavanja 

Zapisujte šta osjećate 

Koristite različite metode opuštanja misli i tijela 

Izbjegavajte alkohol 

Imajte u vidu da alkohol ne dozvoljavada upadnete u REM fazu, odnosno najdublju fazu sna koja je zaslužna da se vaše tijelo potpuno odmori i opusti. 

Prihvati notifikacije